De Randmeren in coronatijd

Ondanks de oproep om zo veel mogelijk thuis te blijven, kan het zijn dat u er toch met de boot op uit wil trekken. Het goede nieuws is dat de eilanden op de Randmeren open zijn. Het is wel zaak om te voorkomen dat er te veel drukte ontstaat.

Gedragscode voor de waterrecreant
Samen met Hiswa-Recron en gemeente Wijdemeren hebben de Gastvrije Randmeren een gedragscode voor de waterrecreant opgesteld. Deze code moet ervoor zorgen dat de RIVM-maatregelen ook op het water worden nageleefd.

Ga goed voorbereid op pad
Deze code voorziet in hoe u ‘uw voorbereiding doet’ en waar op te letten als u ‘het water op gaat’ en ‘aanmeert’. Voor de eilanden is het van belang om een box vrij te houden tussen twee boten als het open boten betreft, om zo voldoende afstand te houden en ook zeker niet langszij/dubbel te gaan liggen. Verder wijst de gedragscode op de beperkingen en wijzigingen in sluis- en brugbedieningen. Het advies: ga goed voorbereid op pad om onaangename verrassingen onderweg te voorkomen.

Veilgheidsregio’s
De veiligheidsregio’s hebben verplicht gesteld om toiletten en doucheruimtes te sluiten. Dit geldt ook voor Pierland. Op de andere eilanden hebben de Gastvrije Randmeren geen zeggenschap over toiletten.

Check regelmatig de website
Wanneer u de komende tijd van plan bent om gebruik te maken van de eilanden en aanlegplaatsen, is het verstandig om eerst de website van de Gastvrije Randmeren te checken. Afhankelijk van de voorschriften van de veiligheidsregio’s kan de situatie wijzigen.