Verslag motorbootdag 2021

Al in de winter opperde één van de leden het idee om weer eens een motorbootdag te organiseren. Voorheen werd dat jaarlijks georganiseerd door Klaas Diepenveen. Het idee werd voorgelegd aan Alida van Beek, bestuurslid evenementen. Zij heeft dit binnen het bestuur te besproken en die waren meteen enthousiast. Maar ja, hoe doe je dat met in achtneming van de coronamaatregelen? In het voorstel zat een datum, 29 mei 2021, maar daar kon men niet mee akkoord gaan, gezien de lopende overheidsmaatregelen.

Alida vroeg bij de gemeente Putten een vergunning aan en die kregen we! Toen konden de voorbereidingen beginnen. Medewerkers gezocht, er kwam een vaarplan en een vragenlijst met al of niet moeilijke antwoorden. Enige punt was de datum van 29 mei. We hadden tot op dat moment een waardeloos voorjaar met gemiddeld tussen de 11 en 14 graden. Niet echt uitnodigend weer om te varen. Gelukkig kondigde zich een week voor de datum beter weer aan: 20 graden, windkracht 2, zonnetje en droog. Inmiddels hing de haven vol posters, had de redactie het aangekondigd in de nieuwsbrief en zodoende konden we op 29 mei 12 deelnemers begroeten met schepen variërend van 6 tot 14 meter.

Alle deelnemers stonden op een startlijst. Iedereen moest zich solo melden aan de tuigsteiger en daar de benodigde gegevens afhalen. Een DJ op leeftijd – met idem muziek – luisterde het evenement muzikaal op. Het werd een feestje.
Op diverse plekken werd gecontroleerd en konden de deelnemers punten verdienen. Ook moesten ze 16 vragen beantwoorden en ook dat leverde punten op.

Om 11 uur startte de eerste schipper, Wim Bouw met de RAMBLER, gevolgd door de rest. Om 15 uur zat het vaargedeelte er op en om 16 uur volgde de prijsuitreiking voor het havenkantoor. Een man of 40 had zich daar verzameld. De winnaar werd onze havenmeester, Henry Boonen, met 2 punten voorsprong op Wim Bouw. Mevrouw Boonen nam, zichtbaar trots, de wisselbeker in ontvangst uit handen van de voorzitter Eldert van der Molen. ‘De beker komt op het nachtkastje te staan’, zei ze. Alle overige schippers kregen een herinneringsmedaille. Het eerste evenement van dit jaar was een feit.

Met dank aan Alida van Beek, Gerard Hollanders, Henk Langereis, Jan Heyboer, Rolf Klaren (varen doe je samen) Michel Monteny (en z’n hond), Bert Rozendaal, Henry Boonen voor de logistieke ondersteuning en de weergoden voor mooi vaarweer. We organiseren deze motorbootdag, ijs en weder dienende, volgend jaar weer op de laatste zaterdag van mei. Noteer dat alvast in uw agenda.