Verslag zeilwedstrijd 18-05-2022

De 2e wedstrijd van het jaar was rustig. Een mooi moment voor nieuw deelnemers en om ervaring op te doen met nieuwe boten.

Het veld bestond uit 18 deelnemers. De inschrijvingen waren om 18:30 mogelijk en om 19:30u de gezamenlijke start richting boei NN22 voor klasse geel, boei NN24 voor klasse Blauw in noordelijke richting.

Wachten in het westelijke  deel van het parcours, allen dicht bij elkaar om toch te proberen de meest gunstige wind in de zeilen te krijgen. Totdat de claxon exact om 19:30u gaat om de startlijn te passeren voor een rustig parcours dat 2x gevaren moest worden. Wind NNW kracht 3-2 afnemend.

Door dat het veld dicht bij elkaar ligt heeft diegene die het hoogst aan de wind ligt voordeel om weg te komen uit de menigte. Om vervolgens na het eerste keer punt NN22 of NN24 te gaan.

Het veld valt snel uit elkaar. De schippers zijn zichtbaar met het eerste keerpunt bezig en vallen hier en daar terug omdat de wind bij die keuze niet altijd sterk genoeg is. De blauwe klasse die sneller zijn en daardoor eerder hun keerpunt nemen, kruisen de zeilboten van de gele klasse.

Keer spektakel bij boei NN36.

Drie vechten om (een been) als eerste boei NN36 te nemen…

De Spartaan (niet in de gaten gehouden) gaat er mee heen.

BootnaamSchipper
Klasse Blauw
V24Winkoop
HuntsmanBouw
WatermaatTermaat
BelleHennipman
UnlimitedTimmer
SpartaanLozenoord
SmileTimmer
AllyosHoogendoorn
WillingBeek
BootnaamSchipper
Klasse Geel
SummunSchipper
Gib-SyBoonen/Bouw
HenkRosendaal
AnnabellKoemburg
Fleurig
OpaalHeijden
DreamerZeenymfen
FreonskipMolen
VabienLieshout

Volgende wedstrijd 25 mei 2022, start 19:30U                                                           Verslag: Willem Munnik