Impressie opening vernieuwde haven

Na lang wachten en uitstellen door corona was het zaterdag 14 mei dubbel feest: de jaarlijkse opening van het vaarseizoen én de heropening van de vernieuwde haven. Het weer deed er nog een schepje bovenop met heerlijke temperaturen en volop zon.

De dag begon al vroeg met het opbouwen van het terras, de bar, de spellen en het springkussen voor de kinderen. In de havenkom werd het ceremoniële lint met ballonnen in stelling gebracht. Veel leden gaven gehoor aan de oproep om hun boot te versieren en dat gaf de haven een extra feestelijke aanblik.
Al snel vulden onze haven zich met gezelligheid. Om 15.30 was het palaver voor iedereen die mee wilde varen in de openingsstoet. Enkele tientallen boten voeren de haven uit, om daarna in optocht de haven binnen te varen. De ‘Razende Bol’ voer aan kop met aan boord Cor Termaat, het oudste lid van onze vereniging en Mathijs Krijgsman één van de jongste leden. Toen was het grote moment daar. Onder toeziend oog van vele toeschouwers op de kade en in de botenstoet, knipten Cor en Mathijs samen het lint door. Daarna volgde een flinke serenade van de scheepstoeters. Zoals onze voorzitter Eldert van der Molen dat mooi verwoordde was dat ‘best een emotioneel moment’. Hij memoreerde in zijn toespraak die volgde op deze ceremonie, aan de vele hobbels en dilemma’s die aan de grote renovatie vooraf zijn gegaan. Het is een grote investering geweest voor de vereniging. De vele uren van alle vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat het ook financieel haalbaar was én geresulteerd heeft in het fantastische eindresultaat. Met als bonus een prachtige nieuwe vergaderruimte met subliem uitzicht over de haven. ‘We hebben dit samen gedaan,’ zei Eldert en hij bedankte nogmaals alle leden die hun hun vrije uren hier in hebben gestoken.
Na Elderts mooie woorden volgde een gezellige borrel en een heerlijke barbecue die werd verzorgd door de Kajuit en zijn crew. Het geheel werd omlijst door prachtige live muziek. Het bleef nog lang gezellig. Met veel dank aan de nieuwe evenementencommissaris Rens Ruitenberg, die hiermee meteen zijn visitekaartje heeft afgegeven.
De nieuwe haven is bij deze officieel geopend. We kunnen trots zijn op onze prachtige haven waar we met elkaar vele jaren heerlijk van kunnen genieten.