Verslag zeilwedstrijd 01-06-2022

De 4e wedstrijd was er één met een verrassingen. Een variërende NW wind kracht 2-3 met windvlagen van 4.

Het veld bestond uit 14 deelnemers. De gezamenlijke start was om 19:30u richting boei NN36 voor klasse geel, boei NN40 voor klasse Blauw in westelijke richting. Vervolgens gezamenlijk terug naar boei NN22. Dit parcours moest 2x worden afgelegd.

Wachten in het noordelijke  deel van het parcours, allen deze keer verdeeld. De meeste kozen aan de hoog kant van de wind. Om als eerste de vrije ruimte te krijgen richting de eerste keerpunt.

Het werd duidelijk zichtbaar welke keuzes gemaakt werden. De boten links (lage wind) moesten door het verleiden overstag. De boten recht in het veld kozen (hoge wind) maakt meer snelheid en verleiden minder waardoor het eerste keerpunt eerder inzicht kwam.  

De belangstelling van de mensen neemt toe. Bijna op iedere boot waren opstappers te zien. Voor een enkele was hierdoor de opletzaamheid voor de snelheid minder. (Stootwillen in het water)

Spektakel bij een westelijke windvlaag. Bij zo’n windvlaag is het oppassen geblazen en op tijd de wind uit het zeil genomen worden.

Op de avond neemt de wind af,… echter met de ondergaande zon ontstaan er zeker mooie momenten om te zien ….

Winnaar Klasse Blauwe

BootnaamSchipper
WatermaatTermaat
HuntsmanBouw
AllyosHoogendoorn
WillingBeek
SmileTimmer
UnlimitedTimmer

Winnaar Klasse Geel

BootnaamSchipper
AnnabellKoemburg
Gib-SyBoonen/ Bouw
HenkRosendaal
SummunSchipper
OpaalHeijden
FleurigStelma
FreonskipMolen
Va BienLieshout

Verslag Willem Munnik