Verslag zeilwedstrijd 29-06-2022

De 4e inhaal wedstrijd van het jaar. Een zonnige zomeravond met een 27°C met een NW wind kracht 2. Draaiend naar Noord tegen het einde van de wedstrijd.

Het veld bestond uit 14 deelnemers. De start was richting boei NN22 voor klasse Blauw, boei NN24 voor klasse Geel in noordelijke richting.

De start volgorde die bepaald wordt naar de eerder geleverde prestaties per deelnemer en de klasse waarin gevaren wordt. Dus voor de boten de deelnemen, eerst de langzaamste boot en dan de snellere boten tot aan de snelste boten op dat moment. En dan elkaar inhalen of voor blijven!

Met z’n allen wachten rond de startlijn de gestarte boten niet in de weg liggen en zorgen dat jij de startlijn precies op jouw aangegeven tijd in de juiste richting passeert.

Een mooie zomeravond met rustig weer, wat de gelegenheid geeft dat andere leden de mogelijkheid kregen een kleine tribune te maken en zo naar de wedstrijd konden kijken.

Terwijl er gewacht wordt voor de startlijn, komen de eerste boten die eerder gestart zijn de wachtende boten al passeren.

Veel wind of weinig wind, alles wordt gecontroleerd tot aan de juiste bolling van het zeil zodat de wind zo goed mogelijk gevangen kan worden om de maximale snelheid in de boot te krijgen.

Ook met minder wind, er blijven spannende momenten te zien van diverse inhaalpogingen. Waarbij het binnen door steken aan stuurboordzijde (rechts) of later in de wedstrijd aan backboordzijde (links) geprobeerd wordt. Echter hoge bomen op de oeverzijde spelen een rol of het eerder insturen op de boei kan daarbij een rol spelen.

Te ruim naar de boei varen geeft de mogelijkheid voor de ander om te passeren.

Volgende wedstrijd (Normale start) 06 Juli 2022, start 19:30U                             Verslag: Willem Munnik