Verslag zeilwedstrijd 06-07-2022

De 9e zeilwedstrijd van het seizoen is de eerste van een sessie van 4 wedstrijden met een gezamenlijke start. Deze sessie heeft na de wedstrijd van 13 juli een zomerstop van 4 weken en wordt vervolgd op 17 augustus.

De wedstrijdstart was om 19:30u. De fotograaf c.q. verslaglegger was 2 minuten te laat, waardoor helaas de start niet vastgelegd kon worden.

Dat nam niet weg dat de wind voor deze wedstrijd perfect was om te zeilen.

WNW kracht 3-4 het parcours moest 2x afleggen worden.

De man die alles in de gaten houd, ook al is hij af en toe verdekt opgesteld.

Wat hij doet?

  • Telt af in het aantal minuten en geeft daarvoor een korte tijdsein met de hoorn. Hij herhaald dit in een aantal korte tijdsein stoten tot aan de lange tijdsein van de start.
  • Ziet wie te vroeg over de startlijn gaat en noteert dat of hijst daarvoor de betreffende vlag.
  • Noteert de afgelegde rondes per boot
  • Geeft een korte eindsein per boot die over de finishlijn komt.

Kan de wedstrijd annuleren i.v.m. bepaalde weersomstandigheden.

Het kruisen van de boten in de twee verschillende klasse, maar ook in hun afzonderlijke klasse onderling blijft mooie momenten geven.

Tegen de wind in betekend, hard en goed samenwerken op de boten. Efficiënt laveren, de snelheid erin houden. Opletten op alles wat om je heen gebeurd en goed uitkomen op de juiste keringsboei en overige betonning waar je niet omheen mag varen. 

En dan kom je aan op de keringsboei,… opletten, komen we niet tekort op de boei aan? (aanraken mag niet) Houden we genoeg snelheid bij het nemen van de boei?

Met deze wind moet je samenwerken om er alles uit te halen wat er in zit,…

Vervolgens gaat het gelukkig voor de wind om even bij te komen en om eventueel een praatje te maken met je concurrent, die je altijd kan proberen af te leiden.

En dan,… ben je blij met de goede prestaties die je als Zeenimfen hebt gemaakt! Echter wordt de diepte vergeten, maar wat dan natuurlijk wel mooie plaatjes oplevert en een gezellige napraat.

Gelukkig wordt er bij de wedstrijden aan alles gedacht en is iedereen zonder problemen in de haven gekomen.

Volgende wedstrijd 13-07-2022 gezamenlijke start om 19:30u Foto’s en verslag, Eric van Dijen en Willem Munnik