Verslag zeilwedstrijd 07-09-2022

De 6e inhaal wedstrijd van het jaar. Een zonnige na zomerse avond.

De wind uit zuidwestelijke richting kracht 1 tot 0.

Het veld bestond uit 10 deelnemers. De start was richting boei NN36 voor klasse Geel en boei NN38 voor klasse Blauw, in westelijke richting.

De start volgorde wordt altijd bepaald naar de eerder geleverde prestaties per deelnemend zeilschip en de klasse waarin gevaren wordt. De langzaamste boot start als eerste en dan de snellere boten. Maar ja dan gebeurt het,…

De eerste boot die op tijd de startlijn passeert heeft nog een briesje wind waardoor het nog weg kan lopen van zijn achtervolgers.

De achtervolgers die elk een eigen starttijd hebben, zien al hun voorbereidingen voor een goed startlijn passage sneuvelen.

De wind valt weg!! De start begint hierdoor op een gezamenlijke start te lijken.

Het is zichtbaar dat iedereen om zich heen te kijken. Wie doet wat en wie maakt hierdoor toch meer vaart om weg te komen. Ook gaat dat super langzaam.

Wat ook gedaan wordt, de giek verder weg duwen, proberen iets te draaien, wat lang duurt zonder wind,… zie je het avondrood al gaan ontstaan…

Wat natuurlijk altijd een mooi beeld oplevert, al is de afstand naar de eerste boei nog ver weg.

Toch zijn er altijd onverwachte momenten, een kleine bries, betekend zeil verzetten  of meer zeil bijzetten.

Tijdens het vastleggen van de rustige momenten, horen wij boven onze hoofden hard gezoem de  drone van Beek Junior. Bedankt Junior voor de beelden!

De eindtijd 21:00u wordt gehaald, ongeveer 3 á 4 zeilboten hebben de eerste boei gehaald en waren met volle moet onderweg naar de tweede boei echter die werd deze avond niet gehaald.