Zomaar een kraandag 29-10-2022

Het is zaterdag vroeg in de ochtend, regelmatig gaat het hekwerk van het parkeerterrein WSV Nulde open en dicht de vrijwilligers komen binnen op de afgesproken tijd. Het is nog schemer waardoor nog niet begonnen kan worden met de werkzaamheden. De koffie staat al klaar om even verder wakker te worden en het plan van de dag te bespreken.

Gedurende dag wordt iedereen goed verzorgt koffie frisdrank een stevige kop snert met spek en roggebrood.

Regenpakken, veiligheidsschoenen/ laarzen, helmen en communicatiesystemen en de handschoenen worden aangedaan of opgezet. Tractors en heftruck  worden gestart en alles gaat zijn gang. Als je dat zo aanziet vraag je je af of het wel vrijwilligers zijn.

De eerste boot ligt al klaar bij de helling om uit het water genomen worden, de grote tractor met hef trailer wordt vakkundig van de helling onder de boot gereden. Met behulp van de communicatie wordt de boot recht boven de trailer gehouden en vervolgens worden de hydrolyse stempels tegen de bodem van de boot gebracht waarna de boot verder uit het water wordt gelift en de tractor zijn PK’ s laat horen om de trailer met boot naar de afspuitplateau te trekken.

Dit zijn de mannen:

  • Die ook bij mooi weer nat worden.
  • Die sterk zijn in hun handen.
  • Die de aangroei verwijderen.
  • Die ieder schip schoonspuiten of het de wasstraat is.
  • Die zorgen voor de complimenten.
  • Die elkaars werk controleren.
  • Die de bijnaam Jansen & Jansen hebben.

Vervolgens wordt de aangroei van boot afgespoten. Een nat karweitje voor de mannen in het geel Terwijl de boot van zijn hardnekkige aangroei wordt ontzien.

Wordt door de heftruck de stempels voor de boot naar de positie op het terrein gebracht waar de boot gepositioneerd wordt voor zijn winterstalling.

Door 2 man wordt de stempel in orde gebracht zodat deze versteld kan worden onder de boot. Vervolgens is de heftruck al weer onder weg voor een groot stempel frame voor de volgende boot.

Dan komt de tractor met trailer en boot. De boot wordt op zijn positie gebracht en worden de stempels onder de boot geplaatst en afgesteld. De boot wordt langzaam omlaag gebracht, nog hier en daar wat hout tussen de stempels en de boot staat.

Iedere vrijwilliger is belangrijk voor een vereniging!  Gezamenlijk iets doen of een helpende hand uitsteken, geeft een sociale band en een enthousiasme die bepalend is voor de vereniging. Iets voor jou?

Willem Munnik