Het vaarseizoen 2023 is geopend!

De zon scheen uitbundig op zaterdag 13 mei. Een perfecte dag voor de opening van het vaarseizoen 2023. Het was gezellig druk op de haven waarbij de sirenes van de brandweer al vroeg loeide. De oefeningen van de brandweer waren erg spectaculair en boeiend om te zien. Onze haven was die dag namelijk het decor van een wedstrijd tussen de verschillende brandweerkorpsen en ambulancediensten. Ze kregen aardig wat voor hun kiezen. Zo lag er iemand bekneld onder de trailer op de trailerhelling, brak er uitslaande brand uit in de loods door kortsluiting, stond er iemand in brand en moest er nog iemand gered worden uit de loods vol rook. Het was spannend om naar te kijken, maar gelijktijdig waren we nog nooit zo veilig met al die hulpdiensten op de haven. Gelukkig bleef het alleen bij deze oefeningen en vonden er geen echte ongelukken plaats. De leden konden wel bij een stand van de brandweer terecht om hun brandblussers te laten controleren.
 
Voor de jeugd was er ook van alles te doen. Zij konden kennis maken met de watersport doormiddel van meevaren op een rip-boot of konden zeilen op één van de optimisten die in het water klaarlagen. Daarnaast was er een springkussen en glijzeil geregeld. 

Voor de volwassen leden was er een wedstrijdtocht waarbij hun behendigheid en theoretische kennis op de proef werd gesteld. Voor de volwassenen werd er een vaardichtheidswedstrijd georganiseerd waarbij hun behendigheid en theoretische kennis op de proef werd gesteld. Na afloop kon de trotse winnaar de wisselbeker in ontvangst nemen van onze voorzitter Eldert van der Molen. 

De dag werd traditioneel afgesloten met een barbecue verzorgd door De Kajuit. De opkomst hiervoor was erg groot, bijna 150 mensen. En als klap op de vuurpijl kwamen de Zeister Toppers optreden.

Met dank aan de evenementencommissie en alle vrijwilligers van die dag, is het vaarseizoen 2023 geopend!