Verslag van ‘Nulde Doet’ op zaterdag 16 september

Het vaarseizoen loopt al op zijn einde, al zou je qua weer (zon, blauwe lucht, 25°C) denken dat het nog zomer is. Dat hield 36 leden van WSV Nulde afgelopen zaterdag niet tegen, om nog even de handen uit de mouwen te steken. Zo kreeg de haven weer een opfrisbeurt. Om 8 uur stond de koffie klaar en meldde iedereen zich met een goed en zonnig humeur.

De taken waren al verdeeld en duidelijk aangegeven:
Hagen scheren: 6 personen
Bosmaaier: 2 personen
Bladblazer: 1 persoon
Fotograaf: 1 persoon
Opruimen jeugd, 5 Personen
Kabel en straatwerk parkeerplaats: 3 personen
Tafels Kajuit: 1 persoon
Maaien noord- en zuidpier: 2 personen
Schoonmaken sanitair en wasmachineruimte: 3 personen
Tuin havenkantoor en bakken: 4 personen
Catering: 3 personen

Alle hagen zijn aan de voor- en bovenzijde geschoren. En het is een flink stuk, want de haag loopt door te aan het einde van de zuidpier. Alle takken werd direct bij elkaar geharkt of geblazen en afgevoerd. Met de bosmaaiers en grote maaimachines zijn de noord- en zuidpier onderhanden genomen en is alle wildgroei verwijderd.

Ook de poten van de buitentafels bij de Kajuit kregen een opknapbeurt. Een klusje waar al een dag eerder mee begonnen is. De plantenbakken zijn leeggemaakt en de struiken in de tuin bij het havenkantoor zijn gesnoeid.

De jeugdcommissie heeft de opleidingsboten en begeleidingsboten schoongemaakt en onderhoud gegeven. De containers waar de boten in worden opgeslagen, zijn opnieuw ingericht.

Het sanitair en de wasmachineruimte hebben een grondige schoonmaakbeurt gekregen. Ook zijn de steigers en de verlichting op de steigers en op het havenhoofd schoongemaakt.

De elektrische voorziening op het parkeerterrein is aangepast en is weer gereed voor onderhoud aan de schepen op de bok tijdens de wintermaanden.

Natuurlijk zijn deze werkzaamheden niet mogelijk met een lege maag. Buiten de koffie met cake of suikerbrood, werd heerlijke soep geserveerd met een broodje kroket en andere belegde broodjes. Zo bleef de stemming er goed in.

.

Het was een mooie dag met veel werkzaamheden die ook met nieuwe leden werd uitgevoerd! Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Een dag als “Nulde Doet” is een mooi moment om elkaar te leren kennen, samen klussen op te knappen, een hapje te eten en een praatje te maken.