Jeugdzeilen

Wil je echt leren zeilen? Of wil je het plezier ervaren van de watersport? Kom dan eens kijken bij de activiteiten van de jeugdcommissie van WSV Nulde. Meld je aan en beleef veel plezier op het water met je vrienden en vriendinnen.  

Als jeugdlid bij WSV Nulde leer je zelf zeilen. Hoe werkt dat nu met wind, zeilen en roer? Onder supervisie van een ervaren instructeur maak je kennis met het ‘spelen met de wind’. Lekker op het water en baas over je eigen boot, een Optimist, of samen leren zeilen in een Pico of RS Feva. Wil je of kun je niet zeilen? Dan kun je ook meevaren in een motorboot of bij iemand in een zeilboot. De exacte invulling van de dag is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden.  

Wat leer je? 

Met zeilen is het net als met fietsen en zwemmen: heb je het jong geleerd? Dan verleer je het nooit meer. Wat leer je bij WSV Nulde? 

 • Je leert hoe je je boot vaarklaar maakt
 • Hoe je je boot naar de juiste plek brengt.
 • Je zeilen hijsen en wat je kunt doen als er geen wind staat.
 • Ook de regels op het water komen aan bod.
 • Na wat uitleg ga je zo snel mogelijk het water op om alles in praktijk te brengen.  

Activiteiten

 • Zeilwedstrijden
  We organiseren regelmatig onderlinge zeilwedstrijden. Natuurlijk staat altijd de veiligheid en het plezier voorop. Kom lekker meezeilen en wie weet ben jij de nieuwe Marit Bouwmeester?
 • Jeugdkamp
  Elk jaar sluiten we af met een gezellig jeugdkamp. Alle jeugdleden of kinderen van leden tot en met 16 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven. We kamperen zaterdag op zondag in tentjes op het terrein van WSV Nulde. We doen leuke activiteiten, zoals spelletjes, barbecue en een gezellig kampvuur. Natuurlijk gaan we ook varen.
 • Hamburgertocht
  Legendarisch is onze hamburgertocht. Halverwege het seizoen varen we een dag met de Nuldejeugd naar Harderwijk. Daar eten we een hamburger met frietjes. De jeugdcommissie trakteert!   

Aanmelden of meehelpen?

Wil je meedoen of meer weten over de activiteiten van de jeugdcommissie? Of wil je als ouder of oudere jeugd meehelpen bij het uitvoeren en organiseren? Stuur dan een mailtje naar jeugdcommissie@wsvnulde.nl.