Verslag zeilwedstrijd 20-09-2023

De 16e zeilwedstrijd van het seizoen en de 8e inhaalrace. Een mooie avond met een wind die er mag wezen. Een zuidenwind windkracht kracht 3-4.
Het veld bestond uit 13 deelnemers.
7 schepen in de gele klasse, parcours boei NN36 en NN22
6 schepen in de blauwe klasse, parcours boei NN38 en NN20. Het parcours moet een aantal maal afgelegd worden tot het eindsein van 20:40u.

Alle zeilschepen waren op tijd bij de start en de eerste vertrok om 19:10u. Door de goede wind konden nu alle schepen hun starttijd beter inschatten om precies op tijd de startlijn te passeren.

Omdat meerdere schepen bijna dezelfde starttijd hadden en dus dicht bij elkaar lagen waren er ook direct inhaal manoeuvres te zien.

Bij de inhaalrace is duidelijk het verschil te zien tussen de blauwe (snellere klasse) en de gele klasse te zien. Wat niet altijd goed te zien is als een deelnemende schip geen geleof blauwe vlag vaart. 

Met deze wind kan je grote rechte stukken varen, maar moet er ook opgelet worden om zo’n route te behouden. Sommige schepen voeren te dicht langs de boeien NN27 en NN25 waardoor er toch overstag gegaan moest worden, wat natuurlijk leuk is voor de achtervolgers.

Het is jammer dat het de laatste woensdagavond wedstrijd is van het seizoen 2023. We zullen moeten wachten tot het nieuwe wedstrijdseizoen 2024 om deze beelden weer te mogen zien.