Verslag zeilwedstrijd 22-05-2024

Bij de 1e wedstrijd van het seizoen hadden we met wisselvallig weer te maken met weinig wind. De wedstrijd, met een gezamenlijke start, telde acht deelnemers. Drie in de gele en vijf in de blauwe klasse. Toch fijn te horen dat er mensen zijn die het beste beentje voor hebben gezet.

Zelf had ik mijn afspraken afgezegd zodat ik er de 2e wedstrijd bij kon zijn:

Ondanks de regenbuitjes hadden meer mensen de moeite genomen om aan de 2e zeilwedstrijd deel te nemen. Het veld bestond uit 13 deelnemers,  6 in de gele en 7 in de blauwe klasse.

De gezamenlijke start was om 19:30u.
Het weer:
Zon met bewolking en een enkele bui.
De wind: zuidwest 3
Parcours 2x:
Boei NN38_NN24, gele klasse
Boei NN40_NN22, blauwe klasse.  

De “gezamenlijke” start kwam deze avond niet helemaal tot zijn recht. De meeste schippers moesten blijkbaar even wennen aan de aanlooptijd naar de startlijn.  De eerste avond met een redelijke goede wind. Alleen de Opaal (gele klasse) lag sterk aan de startlijn. De Opaal werd gevolgd, met een afstand van 30m, door de Huntsman (blauwe klasse).

Al snel is de snelheid van de blauwe klasse merkbaar en is het duidelijk dat de Opaal zijn positie in de gele klasse moet zien uit te breiden.

Ook komen de zeilboten in de gele klasse op gang en zetten de achtervolging in op de Opaal.

De zon schijnt, maar er ontstaan ook donkere wolken boven het water. Al snel vallen de eerste druppels en wordt de regenkleding tevoorschijn gehaald.

Ondanks dat het weer veranderd, gaat de strijd door. De Henk zet de aanval in op de Gibsy en drijft de Gibsy naar bakboord de kleine vaargeul in. Wat later komt dat de Henk duur te staan door te kort de keringsboei te nemen waardoor de Henk stilvalt. De Gibsy nam de keringsboei ruimer, hield daardoor meer snelheid en nam de koppositie over voor de rest van de wedstrijd.